Carlskrona Seal Divers går till botten med skräpet vid Fisktorget

Pressmeddelande den 11 September 2018

 

 Carlskrona Seal Divers går till botten med skräpet vid Fisktorget

Den nystartade dykklubben Carlskrona Seal Divers kommer delta i AWARE week den 15 September. Deltagandet kommer ske i form av en hamnstädning vid Fisktorget där man bärgar skräp från hamnbassängen i ett försök att motverka föroreningen av Östersjön.  

Project AWARE är en ideell global satsning där dykare från 182 länder deltagit i över 187000 projekt för att uppmärksamma och hjälpa haven med de stora problem som finns idag.

Dykarna från CSD kommer dyka längst kajen vid Fisktorget den 15 September klockan 10:00  för att leta efter skräp under ytan. Skräpet bärgas sedan till land där det sorteras för att återvinnas på ett korrekt sätt. Det blir ofta mycket skräp där alltifrån toastolar till plånböcker har hittats vid Fisktorget tidigare. “Man vet helt enkelt aldrig vad man kan hitta på djupet” säger Daniel Dahlin som är ordförande för klubben.

För den nystartade dykklubben är denna insats extra roligt då det är den första aktiviteten man genomför tillsammans. Det finns idag flera dykklubbar i Karlskrona men dessa har snarare övergått till fridykning än dykning med apparat. Något som medlemmarna i CSD tycker är synd eftersom Karlskrona med dess skärgård kan erbjuda mycket bra dykning med sina många vrak.

 

 

Carlskrona Seal Divers

Inbjuder press och allmänhet till Fisktorget den 15de September klockan 10:00 för att kika på våra fynd och se vad som finns under ytan.

 

Kontakt vid frågor

Patrik Lundberg – ledamot Carlskrona Seal Divers

info@csd.nu

0705 728 745

www.csd.nu