Pumpadyk 2020

Lördagen den 24de Oktober 2020 klockan 12:00 är det dags igen! Kanske årets viktigaste dyk! Årets Pupmadyk. Carlskrona Seal Divers inbjuder både medlemmar och icke medlemmar att delta. 

Nytt för i år är att vi ändrar plats för dyket till Dragsö Camping. Detta innebär att det kommer finnas tillgång till toalett och ombytesrum. Möjligheten för icke dykande besökare att följa aktiviteterna i vattnet blir större då dykarna kan hålla sig runt de två bryggor som finns. Detta gör att man enkelt kan hålla avstånd till varandra och undvika eventuellt smittspridning.  

I vattnet kommer vi som vanligt ha en liten tävling i vem som kan tillverka tjusigast Halloweenlykta.

På land kommer det finnas möjlighet att grilla för de som vill det. För de som inte orkar tänka på grillningen kan man köpa korv och bröd för 20 kr som går direkt till klubben.  

Svara gärna på Facebook om ni kommer samt om ni tar eventuella besökare med er så vi kan säkerställa att vi följer de rekommendationer som finns.  

Mer information:
Plats: Badhytterna på Dragsö Camping (se karta nedan)

Datum: Nu på lördag den 24de Oktober

Tid: Vi startar och möts klockan 12

För vem?: Alla är välkomna till Pumpadyket oavsett man är medlem eller inte.

Väder: Det har blåst kraftigt i området de senaste dagarna och sikten var idag mycket dålig. Viken där vi kommer dyka är dock relativt skyddad vilket gör att det inte blir några enorma vågor eller hård sjö. Pumpa tävlingen störs inte så mycket av vinden som ett vanligt dyk där sikten är avgörande så om det inte blir drivis går tävlingen av stapeln.

Pumpadyket?: I vattnet kommer vi som vanligt ha en liten tävling i vem som kan tillverka tjusigast Halloweenlykta. Detta är kostnadsfritt och man tävlar om äran att få sitt namn på klubbens pumpa pokal. Tävlingsregler för Pumpadyket finner ni längst ner.

Pumpa: Pumpor kommer att finnas att köpa vid campingens kiosk om man inte vill skaffa en innan.

Dyka utan att tävla?: Det är möjligt för de som vill göra detta om det sker i par. Det misstänks dock att sikten kommer bli dålig på grund av vind.

Dykutrustning / Luft: Vi kommer inte ha någon extra utrustning på plats. Frågor om att hyra utrustning vänds till Unique Dive and Travel i Karlskrona. Lös detta i god tid innan.

Aktiviteter för icke tävlande: Dragsö Camping kör med start imorgon Halloweek där man har en massa roliga aktiviteter igång. Minigolfen har blivit rejält utspökad och likaså den nya aktiviteten biljardgolf som är löjligt kul. Kiosken på Dragsö kommer vara öppen om man känner sig sugen på något. Klubben kommer även sälja grillad korv till ett bra pris som blir ett välkommet tillskott i kassan.

Toaletter: Toalett finns tillgängligt i Centrala Servicehuset på campingen (se karta)

Omklädningsrum: det finns två ”inne” omklädningsrum i badhytterna om någon behöver det.

Covid-19 / Corona: Då vi är en relativt liten klubb så räknar vi inte med några busslaster med besökare. Vi vill dock be er att utöva social distans samt stanna hemma om ni uppvisar något symptom.

Parkering: Medlemmar / Besökare som ej har tung utrustning får gärna parkera på stora parkeringen då det är något mer begränsat med p platser inne på området. För de som har utrustning kan ni köra fram till bommen och göra dykarens ”OKEJ” tecken till personalen i receptionen. De öppnar då bommen till er. Inne på området tar ni första vägen till vänster och sedan vänster igen när stranden tar slut. Här hittar ni en skylt som visar var ni ska parkera.Se kartan för mer info.

Behöver du kontakta oss?: Frågor kan ställas till mig på Facebook eller om ni ringer mig på 0705 728 745.Väl mött!

Regler för deltagande i tävlingen:
* Pumpan ska tillverkas med huvudet under vatten, apparatdykning eller snorkel är godkänt
* Alla får 20 minuter på sig att skapa sin pumpa
* Tillåtna verktyg är kniv, sked och lampa
* Endast en pumpa per deltagare kan lämnas in för bedömning.
* En expertjury kommer utse vinnare och juryns beslut kan inte överklagas, men mutor mottages med glädje