Våra dykplatser

Observera att koordinaterna som lämnas på kartan är medvetet fel. Detta då det förekommer väldigt mycket plundring av vrak. Behöver ni veta mer info om vraken ber vi er att kontakta någon i klubben som känner till vraken.

Några av våra vanligaste dykplatser:

Ekenabben

Området består av en vrakkyrkogård med ca 15 st skepp från år 1550-1650. Skeppen är medvetet sänkta och är tänkt att fungera som en försvarsspärr in mot Karlskrona. Tiden har satt sina spår och gjort att vraken är sammanfallna och det är svårt att skilja på dem. Väldigt trevlig dykplats om man är intresserad av trävrak och lokal historia! Bottenförhållanden: sand och sten från piren ut en bit till djupkurvan börjar. Vid vraken finns endel sediment.

Maxdjupet: 14 m

Dykdjup: ca 7-10 m

Saltö/Kamm´s

Dykplats intill Cyberzone på Saltö i Karlskorna.

Maxdjup: ca 9 m

Järnavik

Järnaviks hamn är en trevlig och bra dykplats för nybörjare samt för dem som vill träna eller testa ny utrustning. Det finns ofta endel fisk samt ett uthäng med mycket växtlighet.

Maxdjup: ca 9-10m.

Torkö stenbrott

Stenbrottet ligger i Ronneby och var aktivt senast under andra världskriget. Under 1970-talet fylldes det igen.

Maxdjup: ca 27 m

King

King var ursprungligen ett militärt eskortfartyg men blev år 1925 förvandlat till lastfartyg i norsk ägo. År 1941 var fartyget på väg från Holtenau till Kalmar men gick på grund vid Utklippans fyr. Mått: 53.4×9.1×4.6 m. Fartygets material: Stål Nitrox rekomenderas!

Maxdjupet: 36 m.

Dykdjup: ca 32 m

Pråmen

Varkdyk på Verkö. Vraket är av trä och är ca 40 m lång   

Maxdjup: 10 m.

Dykdjup: ca 7-9m.